Nieuws

Qigong en Taichi lessen

Iedere dinsdagavond in 'De Jachthoorn' in Sint Hubert

 Qigong lessen

QiGong van 19.00 – 20.00 uur
TaiChi van 20.00 – 21.00 uur

Qigong en TaiChi kan worden beoefend door mensen van alle leeftijden en fysieke condities en kan worden aangepast aan verschillende niveaus van fitheid en vereist geen specifieke kleding.
Beoefening gebeurt in makkelijk en ruim zittende kleding.

Deelname aan 1 discipline 15 euro per kalendermaand
aan beide disciplines 20 euro

Wat is QiGong?
Qigong is een eeuwenoude Chinese bewegingsvorm die gericht is op het bevorderen van vitale levensenergie, Qi of Chi genaamd. Het omvat een combinatie van langzame, vloeiende bewegingen, ademtechnieken en meditatie.
Binnen Qigong wordt aangenomen dat het reguleren van het ademen en het bewust richten van de geest op specifieke bewegingen de stroom van Qi bevordert, waardoor het lichaam in balans komt en gezondheidsvoordelen worden bevorderd. Deze voordelen omvatten verbeterde flexibiliteit, versterking van het immuunsysteem, stressvermindering en bevordering van algemeen welzijn.

Wat is TaiChi?
TaiChi, voluit TaiChi Chuan, oorspronkelijk ontwikkeld als een vechtkunst, is geëvolueerd tot een vorm van lichaamsbeweging die de nadruk legt op ontspanning, coördinatie en balans. Het wordt beschouwd als een vorm van meditatie in beweging en wordt gewaardeerd om zijn positieve effecten op de gezondheid, waaronder het verbeteren van de flexibiliteit, het bevorderen van de bloedsomloop en het verminderen van stress.

main bottom